КучетаКакво използвате за почистване на бръчките и ушите на английски булдог?

29.01.2021

Между бутаните им лица и ниските, набити тела общото впечатление на английския булдог е едно изгладено куче. Инфекцията може да се развие бързо в тези тъмни пукнатини без подходящо почистване.

Прихващане на инфекции
Неприятните организми обичат да наричат ​​тъмни, влажни места у дома, а това включва ушите и различни бръчки на вашия английски булдог. Дрожди, бактерии и паразити обичат да се крият в тези места, като се хранят и размножават и като цяло причиняват дискомфорт и раздразнение на вашето куче Поддържането на тези зони чисти и сухи помага за предотвратяване на опора на лошите, предотвратяване на инфекция и общо нещастие на булдог.

Инструментите
Когато събирате инструментариума си за почистване на лицето и ушите на вашия булдог, имайте предвид думата „нежен“. Суровите химически почистващи препарати или материали могат да раздразнят кожата му, да причинят дразнене и инфекции. Използвайте мека кърпа, бебешки кърпички без аромат с алое или памучни топки за истинското търкане и топла вода или нежно почистващо средство за разхлабване на масла, восък и мръсотия. Хамамелис, 50-процентов сапунен разтвор или минерално масло действат добре, за да премахнат мръсотията и ушната кал, без да пресушават кожата на вашето кученце. Избягвайте да използвате памучни тампони като Q-съвети, тъй като едно внезапно дръпване от побойника ви може да причини болезнено нараняване.

Техниката
Поддържането на вашето кученце неподвижно по време на процеса на почистване ще изисква някои експерименти от ваша страна, но след като започне да толерира процедурата, действителната част за почистване е доста основна. Избършете бръчките му с мокра кърпа, кърпа за бебе или влажна памучна топка, за да накиснете наличните замърсявания или масла. Използвайте мека, суха кърпа, за да изсушите напълно бръчките – останалата влага е отворена покана за инфекция. Използвайте влажна памучна топка, за да изтриете ушите му, като внимавате да не мушнете твърде много в самото ухо. Избършете само частта, която можете да видите. Изсушете го с мека кърпа.

Кога да потърсите професионална помощ
Честотата на това почистване зависи от вашето индивидуално куче, тъй като някои булдоги изглежда се замърсяват по-бързо от други. Почиствайте ушите му седмично, а бръчките – поне два или три пъти седмично. Ако изглежда, че бръчките стават бързо фънки, увеличете сесиите за почистване до ежедневно. Понякога възникват проблеми и инфекции въпреки най-добрите ви усилия за почистване, като в този случай трябва да посетите вашия ветеринар за диагностика и лечение. Признаците на кожни инфекции включват необичайно зачервяване, дразнене и миризма, а ушните инфекции предлагат същите симптоми, но могат да имат и тъмно отделяне. Лечебните мехлеми и капки обикновено помагат за изчистването на тези инфекции без много проблеми.

Пловдив, ул. Жан Жорес 13
+447 516 311 876
Пн - Нд: 8.00 - 8.00

Copyright © 2020-2021 All rights reserved. Designed by GetSeo

× Как можем да Ви помогнем?